Ma 2020. március. 28, szombat, Hajnalka napja van.
RSS: rss
kereses
 
Főoldal >> Fiatal gazdák >> Szadai Gabriella

Szadai Gabriella

fiatal mezőgazdasági termelő számára nyújtott támogatást elnyert fiatal gazda tájékoztatója.

Tisztelt Gazdatárs!
A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatásra benyújtott pályázatom üzleti tervében felvállaltam, hogy interneten keresztül adok tájékoztatás gazdatársaim részére a projekt aktuális helyzetéről, mivel az internet gyors és interaktív lehetőségeit kihasználva már a pályázati kiírást követően kezdeném a kommunikációt, annak érdekében, hogy minél többen értesüljenek a lehetőségről és számíthatok arra, hogy más szempontok is felszínre kerülnek. A 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében (EMVA) „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatás” jogcímre, 2008.02.06 napján 2044865544 azonosító számon támogatási kérelmet adtam be, amit az MVH a 1075192489 számú határozatában elfogadott, mivel a rangsorolás során 71 szakmai pontszámot értem el, és 10.149.200,- Ft (40.000,- €) jövedelempótló támogatásban részesített.
Az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása után beindítatom, 500 anyabirkából álló juhászatomat. A gazdaságomban bárányokat kívánok nevelni és takarmányt előállítani elsősorban saját felhasználásra, kisebb részben eladásra.
Legfőbb célom, hogy egy stabil, jövedelmező gazdaságot hozzak létre, ami biztos megélhetést nyújt számomra és az alkalmazottam részére. Új munkahelyet teremtek, javítom az állattenyésztés arányát, egy új munkahelyet hozok létre, és növelem a kistérség gazdasági teljesítményét.
A vállalkozásom a beindulást követő negyedik évre várhatóan 14.000.000 Ft árbevételt érek el a gazdaságom nagysága 37,76 EUME lesz
A legfontosabb és legnagyobb árbevételt jelentő termékem a bárány, amelyet jó fajtákból szaporítva (merinó), kiváló (saját termelésű) takarmánnyal nevelek fel, megfelelő tartási körülmények között. A vevőm így kiváló minőséget kap, reális áron. A saját állomány számára nem szükséges takarmányom is jó minőségű lesz, és versenyképes áron tudom majd a vevőimnek kínálni. Mindezek együttesen biztosítják számomra a tartós és jövedelmező piaci jelenlétet. A szántóföldön megtermelt takarmány 70-75%-át a saját állatállományom fogyasztja el, a maradék részt pedig állattartóknak értékesítem.
A bárányokat a TÉSZ-en keresztül fogom értékesíteni, a TÉSZ pedig közvetlenül olasz partnernek adja el megfelelő piaci áron. Tekintettel erre a közvetlen eladásra, a közvetítő kereskedők kiiktatására jó árat és biztosabb fizetést tudok realizálni. A fel nem használt takarmányt környékbeli állattartó gazdáknak adom el.
A támogatásból, valamint saját erőből és családi segítséggel fogom tenyésztésbe állítani 500 db tok juhot. A birkákat a családtól bérelt hodályban tartom és a szántó mellé legelőt bérelek.
A pályázatomban tett vállalásaim szerint éves szinten 500 bárányt tudok előállítani, továbbá 180 tonna bálás lucernát (450 bála), 80 tonna szemes kukoricát, és 20 tonna búzát állítok elő.
A felsorolt termékeket a következő években folyamatosan fenn tudom tartani, abban nagyságrendi változás nem lesz. Még ebben az évben ki tudom építeni a teljes gazdaságomat, megveszem az 500 db tok juhot, így a gazdaságomat a 2009-es évben és az azt követőkben, teljes üzemméret nagyságban tudom működtetni.
Jövőbeni célom, hogy stabilan, több lábon álló (növénytermesztés, állattenyésztés) mezőgazdasági vállalkozást hozzak létre, jó jövedelemtermelő képességgel.
Bugyi 2009. január 11.
Szadai Gabriella


 
Kiemelt leírások